Festvåningar

När semestrar och ledighet närmar sig är det allt fler som vill bjuda in vänner och släkt för att umgås i värmen. Det finns gott om möjligheter för den som vill vara utomhus, men ser vi på hur somrarna varit är det bra att ha en plan även för situationer då regn kan komma och försvåra planeringen. Är man ute efter festvåningar inne i stan kan det gå snabbt och enkelt att hitta rätt. Inte minst under somrarna när de flesta är borta eller har tankarna på annat än att ställe till med stora kalas. Även om man vill ha någonting mitt i centrum kan man dock behöva leta en stund innan man hittar just de festvåningar man känner för att boka. Det är viktigt att man har möjlighet att ta emot sina gäster på ett bra sätt och att de festvåningar man tittar på också har möjlighet att fungera som dansgolv och nattklubb ifall man vill ha en sådan tillställning och inte nöjer sig med en formell sammankomst och middag. Är shopping och inköp viktigt för att kunna dressa upp sig, finns här bra shoppingsidor.

Bor man i en storstad finns det ofta ganska stor tillgång på festvåningar runt omkring i de olika stadsdelarna. Kanske kan man till och med titta på möjligheten att boka lokaler som inte hyrs ut som festvåningar utan kanske brukar fungera som utställningshallar eller någonting åt det hållet. För den med riklig fantasi kan man göra nästan vilken lokal som helst till förstklassiga festvåningar som besökare kommer att minnas under överskådlig tid. Se till att vara ute i god tid för att festen du skall hålla också blir som du vill. Det krävs mer än man kan tro när det kommer till att ordna en större fest. Även om tanken på festvåningar är någonting som ligger till grund för mycket av det andra, behöver man också hitta bra och smidiga sätt att servera mat samt att ordna allt som krävs vad gäller stolar, bord, glas, porslin och allt man skall införskaffa för att man skall kunna erbjuda en hel upplevelse.

Festvåningar i stadens utkant

När man skall göra någonting storslaget krävs det ibland att man går utanför ramarna och sin bekvämlighetszon. Det kan vara så enkelt eller så svårt man vill när det kommer till att hitta festvåningar utanför stadens vimmel, men för den som inte är rädd för att kontakta människor och höra sig för om eventuella möjligheter, behöver det inte vara någon uppgift som blir för svår att utföra. Det finns många hus och byggnader ute i skärgården som kan fungera som festvåningar. Därtill finns alla de lokaler som redan renoverats för att fungera till just större fester och sammankomster. Det är inte svårare än att helt enkelt börja leta efter de festvåningar som känns rätt för just din tillställning!

Någonting man kan behöva ha med i tankarna är att man skall kunna ta sig till och från festen på ett bra sätt. Det är många som väljer att dricka öl eller vin när det bjuds till fest, och att sedan köra bil är inte någonting man bör rekommendera. I vissa fall kan man bara åka ut till skärgården under vissa tider och nattrafiken vad gäller kollektiva förbindelser är sällan tillräcklig för den som vill ordna någonting som håller i sig in på natten. Det kanske går att abonnera en buss för att kunna slussa människor ut till festen? Denna möjlighet kostar förvisso en del pengar och innebär viss minskning av rörlighet för besökarna. Dock är det ett alternativ som mycket väl kan fungera om man nu fått tag i bra festvåningar utanför staden.

Övernatta

När man var yngre brukade fester, för många, innebära att man också hade en sovplats. Övernattningsfester är inte lika vanligt när man blivit vuxen. Dock behöver det inte vara en dum idé! Kanske har dina gäster erfarenhet av festivaler och kan tänka sig att sova i tält? Om var och en får ordna med egen övernattning kan man ofta få till en riktigt rolig stämning och helt slippa att festen stannar av i samband med att gästerna skall bege sig hemåt från de festvåningar man vistas i. Skulle det finns möjlighet och tillfälle, kan man också fundera på att inta ett pensionat eller vandrarhem vilket får vara festvåningarna man söker. Detta innebär att de som vill kan boka rum för natten medan andra kan välja att sköta transport helt själva. Det är inte fel att ta risker och att bjuda in till festvåningar utanför staden kan vara att leka med elden. Det är en sak att gå iväg till någon i den stadsdel man bor, och någonting annat att färdas ut ifrån stan med begränsade möjligheter att komma hem under natten.

Publicerat i Bra rekommendationer | Lämna en kommentar

Funktionella barpallar

Barpallen är en flexibel och funktionell möbel som optimerar arbetsplatsen eller hemmets kapacitet. Det är en möbel för flera olika syften där allt från vila och ro till middagar och socialt umgänge kan stå i fokus. De kan även användas som avlastningsmöbel, sidobord eller en tillfällig sittplats som underlättar tillvaron. Traditionellt kopplas barpallar samman med bardisken men är idag också ett populärt inslag i köket och fikarummet. De är lätta att flytta och tar inte mycket plats. Dess användningsområde kan därför med fördel skifta. Väldesignade sittmöbler tillför mycket till kontoret eller hemmet och är ett snyggt inslag för en stilren inredning.

Barpallar finns i flera olika modeller som passar olika syften. Hopfällbara, stapelbara och mer nätta varianter kan passa när man väntar stora sällskap eftersom de är smidiga att plocka fram när det behövs extra sittplatser. Dessa är också lätta att förvara och tar inte mycket plats. Vissa barpallar är grövre i designen och passar kanske bättre för hemmabaren medan modellerna med ryggstöd och de höj- och sänkbara pallarna är mer ergonomiska passar därför bättre för fikarummet eller köksön. Många sittmöbler är idag väldigt vackra och väldesignade. Stolen har nästintill blivit en ikon för inredningsdesign, en designklassiker, och dess funktion är inte det enda som spelar in i köpbeslutet. Snygga och bekväma stolar är alltid uppskattat och det är därför en viktig investering för både hemmet och kontoret.

En bekväm och prisvärd affär

När man handlar begagnat finns det ofta ett större utrymme för kreativitet. Det ger en unika valmöjligheter tack vare det stora utbudet av stiluttryck. Andra fördelar innebär bland annat en mindre påfrestning på miljön. Återbruk brukar sägas vara den bästa varianten av återvinning. Det är en enkel, effektiv och rolig metod för att dra ner resursförbrukningen och förebygga avfall. Det är också något som man själv och framtida generationer tjänar på. Att begagnad kontorsinredning är rekonditionerad och kvalitetstestad är viktigt att undersöka eftersom det är en investering som ska ha en lång hållbarhet och som ska motsvara de krav man ställer på kvalitet och funktion. Det är också ofta en prisvärd affär som bidrar till en trivsam och bekväm arbetsmiljö och som underlättar arbetet. Genom att handla begagnad kontorsinredning visar man som företag ett medvetet och ansvarsfullt ställningstagande kring miljön. Kontoret är en central del av verksamheten och bidrar till att representera och spegla dessa värderingar. En snygg och tilltalande arbetsplats är en viktig kärna där det kan gå åt mycket resurser och begagnade kontorsinredning är därför en bra affär på många sätt.

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Baxter of California passar alla män

Baxter of California var ett av de första varumärkena på marknaden med groomingprodukter speciellt anpassade för män. Baxter Finley skapade märket år 1965 utifrån sina egna behov och det blev genast en stor framgång. Märket erbjuder en rad olika varor och har ett mycket brett sortiment inom rakprodukter, hårvård, hudvård, ansiktsvård, hygienprodukter, med mera.

Populära produkter för alla män

Baxter of California groomingDet som hela tiden har genomsyrat alla produkter från Baxter of California är att de alltid är framtagna och anpassade efter de olika behov män har. Det var utifrån denna ståndpunkt märket en gång tog sin början och det är utifrån detta man arbetar än idag, 50 år senare. Finley, som grundade märket, letade efter en bra fuktighetskräm till ansiktet som passade män. Det enda han hittade var blomdoftande krämer främst avsedda för kvinnor. För att fylla det tomrum han upptäckt skapade han hudkrämen Super Shape. Det var en conditioner för huden som skyddade från påfrestning både från solen och havet och det blev en omedelbar succé. Krämen spred sig snabbt till Hollywood där den blev en given del i varje mans vardagsrutin för att hålla huden fräsch och återfuktad. Märket expanderade snabbt och genom åren har de varit först med en rad produkter.

Inom ansiktsvård erbjuder Baxter of California en komplett hudvårdsrutin. Det finns allt från ansiktstvätt och ansiktsvatten som stramar upp huden till ansiktskräm, läppbalsam och olika ansiktsmasker med bland annat lera och AHA-syror. När det gäller kroppsvård finns det bland annat deodoranter, handkräm, hudkräm och många olika sorters tvålar att välja mellan, såväl flytande som hårda och alla har uppfriskande och manliga dofter. Inom rakvård har de ett mycket brett sortiment och det finns både rakverktyg och produkter före, under och efter rakning att välja mellan. De har snygga rakborstar, rakknivar och säkerhetshyvlar av hög kvalitet och praktiska ställ för dessa. De har en väldigt effektiv rakkräm som ger ett bra glid för rakhyveln samtidigt som den återfuktar och skyddar huden och efter detta kan du använda deras after shave-balsam eller rakvatten. Till håret erbjuder märket inte bara klassiskt schampo och balsam. De har även en uppsjö av olika stylingprodukter som pomade av olika typer och med olika hållbarhet. En del av dem är extra hårda och hållbara medan andra ger en lättare hållbarhet och en naturlig look. Utöver detta erbjuder de också lotion och kammar. Det finns många färdiga kit att välja mellan och här har de samlat alla varor som behövs för en fulländad grooming både när det gäller hår, hud och skägg. Dessutom finns det praktiska resekit och samlingar av olika tvålar eller pomader så att du enkelt ska kunna hitta din favorit.

Baxter of California erbjuder alltså produkter som är speciellt anpassade till mäns hud och olika behov. Här kan du hitta varor som passar dig perfekt och som dessutom är vänliga mot miljön. Innovationer och miljötänk är det som driver företaget framåt och gör att de ständigt kommer med nya bra produkter för män.

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Babydolls och deras historia

En babydoll är ett kort, löst och ofta ärmlöst nattlinne som började som ett plagg för spädbarn. Namnet kommer från en film från 1956 som heter just Baby Doll. Sedan dess har det ökat stadigt i popularitet som ett vuxenplagg. Idag är det ett väldigt sexualiserat plagg som klassas som Lingerie. Den täcker inte benen, och om den inte, likt många modeller, rätt ut visar dem så lägger den i alla fall betoning på brösten. Då de oftast är korta nog att visa mycket ovanför benen säljs de inte sällan med tillhörande trosor. 

På 90-talet fick plagget en plötslig period av trendighet när Riot Grrrl-rörelsen kom igång, med Courtney Love och Kat Bjelland i spetsen. Denna rörelsen tillhörde klädstilen "Kinderwhore", som skulle blanda de kontrasterande bilderna av ett oskyldigt barn och en lössläppt kvinna. Detta bidrog till stor del till imagen babydolls har idag. Sexualitet, erotik, men även oskyldighet till viss del. 

Nu för tiden finns det så många variationer och modeller att även om du inte vill vara en "kinderwhore" så finns det en babydoll för dig. Faktum är att det finns så många olika att underklädesbutiker räknar babydolls som en egen kategori. Den senaste tiden har de dessutom blivit populära som underkläder för bröllopsnatten, eftersom de ger mycket större variation jämfört med korsetter. De är inte svåra att hitta, och många webbutiker har ett väldigt stort urval, med Katsumi och Kleopatras Under som utstickare.

Det är tillsammans med många andra typer av underkläder ett väldigt spännande plagg som kan ge lite extra krydda till både bröllops- och vanliga nätter, och det är inte det enda tipset ni kommer få härifrån. Komplettera med bloggen Miamimint för ett komplett informationsflöde om underkläder.

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , , | Lämna en kommentar

Löparskor och risken för skador

Är det dags att dra igång sitt nyårslöfte och ge sig ut i löparspåret eller du har kanske redan har kommit igång med träningen? Vid löpning så är det A och O att ha ett par bra löparskor som passar dina fötter, detta för att undvika skador som är vanligt om man springer ofta. Det finns flera märken att välja mellan. Några kända är Asics, Nike, Reebok, Puma som alla har ett bra utbud av löpar- och träningsskor.

Ditt val av rätt löparskor bygger mycket på vilken typ av fotvalv du har. Det finns dem som är plattfota dvs. har ett lågt fotvalv, eller dem med med väldigt högt fotvalv. Ligger man mittemellan dessa har du ett så kallat normalt fotvalv. Det bästa är att göra ett avtryckstest som avgör vilken typ av fot du har. Detta kan man göra genom att gå till en sportbutik som fokuserar på tränings- och löparskor, här kan du oftast få hjälp med avtryckstest eller se hur din fot rör sig när du springer på löpbandet.

Minimera risken för skador med rätt par löparskor

Asics som har bra utbud av löparskor har skrivit om följande rekommendationer för att minimera risken för skador.

Byta skor
Enligt en ny studie så kan man minska risken för skador med hela 39% om man använder sig av olika typer av skor mellan träningspassen.

Stretcha
Innan man ger sig ut på löparrundan så ska man alltid stretcha för att mjuka upp musklerna.

Väderförhållanden
Vid halt underlag vid regn eller snö är det viktigt att ha skor med bra fäste och grepp för att undvika risken att ramla eller vrida till fötter eller knä.

Variera din löpträning
Ett bra sätt att stärka upp leder och muskler är att variera sin löpning. Att variera mellan långa distanser och intervallopp stärker din kropp och är bra sätt att maximera sin fettförbränning.

Lyssna på din kropp
Om du känner av småskador så ska man vara försiktig så att det inte leder till större skador. Du ska alltid lyssna på din kropp om du känner dig för trött eller sliten. Ett träningspass kan göra mer skada än nytta om du kör med för låga energinivåer.

Läs mer om rätt val av löparskor

Publicerat i Okategoriserade | Etiketter , | Lämna en kommentar