Konsten att välja underkläder till olika tillfällen

Det har nog aldrig förr funnits så mycket att välja på när det kommer till underkläder: bh:ar, trosor, badkläder och shapewear finns idag i alla tänkbara material, färger och kombinationer. Detta är något av en revolution, som innebär att kvinnor idag kan hitta otroligt mycket bättre och mer personligt anpassade underkläder än någonsin tidigare. Och det behövs! Beroende på ens former och livsstil så kan olika kvinnor behöva helt olika bh:ar till livets olika tillfällen, och de allra flesta kvinnor har ett urval av bh:ar hemma för att kunna välja utifrån aktivitet och klädsel i övrigt. Diverse underkläder finns hos www.feminint.se/bh-1/amnings-bh.

De tre stora kategorierna av bh:ar

  • Bygelbh är en klassisk variant som många kvinnor använder allra oftast. Detta är en bh som ger ett stabilt och skönt stöd tack vare byglarna, och beroende på hur axelband och ryggen är utformad ger den kroppen avlastning från att bära upp en större byst. Själva kupan kan vara vadderad, och även formpressad för att t.ex. ge pushup-effekt.
  • Bygellös bh är en mjukare variant som ger stöd genom ett stretchigt band under bysten, och själva tyget i bh:n. Framförallt brukar kvinnor med en mindre byst trivas med bygellös bh. Även här kan det finnas vaddering i kuporna.
  • Sportbh, ett måste vid träning för många kvinnor. En sportbh är gjord för att hålla brösten på plats och minimera rörelse, något som både kan vara smärtsamt och belastande. Oftast är sportbh:ar tillverkade i snabbtorkande och fukttransporterande material för att ge så bra komfort som möjligt.

Anpassa bh-lådan efter livet, inte tvärtom

Genom att investera i sköna och mångsidiga bas-underplagg som passar till såväl livet som ens kropp och den övriga garderoben så blir vardagen lite mer friktionsfri. Det är jobbigt att inte få tillräckligt stöd, bära byglar som klämmer åt, eller känna att bh:n syns för mycket genom tshirten. Mät ut vilken storlek som borde passa och testa olika modeller. Prova även hur det blir med en vanlig tshirt ovanpå, och kanske med en specifik topp eller klänning om bh:n är tänkt att bäras tillsammans med den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *