Påslakan barnrum – Gör sängen till en positiv plats

För ett litet barn kan sängen betyda många olika saker. Det kan kännas både tråkigt och läskigt att gå och lägga sig, vilket gör att många barn börjar krångla då det är läggdags. Om man köper fina och roliga påslakan till barnrummet kan man förändra dessa känslor hos sitt barn och göra sängen till en trygg och positiv plats. Då blir det enklare för hela familjen eftersom barnet inte längre drar sig för att gå och lägga sig, utan istället längtar till sin säng.

Låt barnet välja mellan sina favoriter

Många barn har favoritkaraktärer från serier eller filmer, och dessa finns ofta porträtterade på påslakan till barnrum. Dessutom kan barnet välja ett påslakan i sin favoritfärg för att skapa ett personligare rum. Genom att låta sitt barn vara med och välja mellan olika påslakan kan beslutet göra att barnet känner sig inkluderat och dessutom blir mer positivt inställd till sin säng och sitt rum, vilket ger goda förutsättningar för att tiden runt läggdags blir enklare för både barn och föräldrar.

Sömnen kan förbättras

Det är mycket viktigt att man sover bra om nätterna eftersom det är då kroppen återhämtar sig. Särskilt viktigt är det att barn får ordentligt med sömn eftersom deras kropp och sinne hela tiden utvecklas. Genom att köpa fina och spännande påslakan till sitt barn kan man göra det roligare att sova, och förhoppningsvis i slutändan förbättra barnets sömnmönster. Några anledningar till att det är viktigt för just barn att få ordentligt med sömn är:

  • Återhämtning för kropp och hjärna
  • Immunförsvaret stärks
  • Minnen och kunskap lagras
  • Tillväxthormon utsöndras under sömnen

Fina påslakan till barnrummet främjar fantasin

Förutom att barnets sömn kan bli bättre och vardagspusslet smidigare, kan roliga och fina påslakan också främja ett barns fantasi och lekglädje. Ett barns rum är en plats som används både natt och dag, för lek och för sömn, och de påslakan som finns i sängen bidrar till rummets känsla och utseende. Det är vanligt att påslakan med roliga figurer, mönster eller karaktärer blir en del av leken och därmed skapar en positiv atmosfär i rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *