Infraröd bastu bra för huden

För den som har besvärliga hudproblem, – eller sjukdomar finns ofta hjälp att få. Ett sätt, som många kanske inte känner till, är att lindra och förbättra besvären med hjälp av en infraröd bastu. Dom infraröda strålarna kan göra underverk för huden, både för den som har lindriga besvär så som torrhet men även för den som har hudsjukdomar som till exempel rosacea eller acne.

Rött ljus och hud

Huden är ett komplext men spännande organ, som bland annat reagerar på rött ljus. I en infraröd bastu finns just det – ett naturligt rött ljus som kan hjälpa huden på många olika sätt. I en traditionell bastu är det luften runt om kroppen som värms upp men i en infraröd bastu går den mesta av värmen direkt in i kroppen och vävnaderna och värmer inifrån.

Värmen i kroppen ökar blodcirkulationen vilket gör att porerna öppnas upp så att lagrade gifter kan komma ut. Den ökade cirkulationen gör också att spänst och elasticitet förbättras i huden, samt att torra och hårda partier mjukas upp.

Hudbesvär som kan lindras med infraröd bastu

Att basta i en infraröd bastu håller huden vacker och ung men den kan även ge effekt på allvarligare problem och besvär. Det faktum att porerna öppnas upp och får en chans att renas har bland annat en god effekt på acne. Även problem som psoriasis, eksem och rosacea kan bli bättre vid regelbundet bastande. Infrabastuns egenskaper kan även hjälpa till att reducera celluliter. Detta är såklart inget allvarligt fel men dock något som många besväras av. Celluliter består av en geléliknande massa som består av fett, vatten och avfallsprodukter som fastnar i dom fickor som finns under huden.

När man bastar i en infrabastu värms kroppen som sagt inifrån och en kraftig svettning uppstår, trots att temperaturen är relativt låg. När kroppen värms och svettas på detta vis kan ansamlingarna i celluliterna reduceras – man kan se det som att kroppen går in i ett slags detox-läge tack vare det infraröda ljuset och värmen.

För att märka skillnad på sin hud, vare sig man har lindriga eller mer allvarliga problem, krävs såklart kontinuerliga och regelbundna besök i bastun. Och även om man inte lider av några hudproblem kan man dessutom märka av andra hälsofördelar, så som:

  • Starkare immunförsvar
  • Bättre sömn
  • Minskad stress
  • Ökad förbränning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *