Vet mer om Creed och deras parfym

Creed har jobbat med att tillverka parfym i över 250 år till den mer exklusiva delen av marknaden. Bland kunderna finns kungligheter och kända personligheter som:

  • Drottning Viktoria
  • John F. Kennedy
  • Winston Churchill

Och många fler. Creed Parfym har funnits sedan mitten av 1700-talet och ända sedan starten har företaget gått i arv i generationer från far till son.

Exempel på produkter från Creed – parfym för såväl män som för damer

Creed gör parfym för män, damer och för unisex. Vad gäller prisklassen är den i det högre spannet, jämfört med många konkurrenter på marknaden. De har genom tiderna hyllats för göra dofter som är lyxiga och tidlösa, samtidigt som det historiska arvet bevaras på ett modernt sätt.

Aventus

Creed, parfym Aventus kallas för en “nischdoft”. Enligt produktbeskrivningen blandas noggrant utvalda ingredienser med företagets traditioner och deras förmåga till goda hantverk. Aventus kom till som ett samarbete mellan far och son och beskrivs som optimistisk, manlig och provokativ.

Bland ingredienserna som gör doften fruktig finns bland annat:

  • Ananas
  • Bergamott
  • Svartvinbär
  • Kalvilläpple

Dessa ingredienser blandas med mer torra toner som ros, jasmin och björkträ. Här finns också mysk, ambra och ekmossa.

Love in White

Love in White av Creed beskrivs som en parfym som är en hyllning till fred på jorden. Bland ingredienserna finns essenser från fem av världskontinenterna – och de har plockats för hand. Till exempel finns apelsiner från Spaniens sydkust, ris från Vietnam, vit jasmin från Italien och egyptisk iris i blandningen.

Det här är en parfym från Creed med en särskild historia, eftersom det var den första doften med deras märke som lanserades i USA. Parfymen skapades av Olivier Creed som gjort flertalet seglingar över hela världen. Doften är ett minne till dem.

Green Irish Tweed

Green Irish Tweed beskrivs som en klassiker. Den beskrivs också som elegant, frisk och manlig. Vidare hävdas det att doften passar utmärkt till en promenad på landet i Irland, och att den lämnar ett starkt intryck hos omgivningen.

Det här är den mest kända doften i sortimentet, tillika den mest sålda. Doften ska få en att tänka på vårängar, sommarblommor, örter och nyklippt gräs.

Bland ingredienserna finns bland annat:

  • Citron, verbena, pepparmynte
  • Ambergris, iris, sandelträd
  • Viollöv

Doften sorteras i kategorin blommig, träig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *